Lezing Jaap van Ekris over Software Betrouwbaarheid voor NVRB

Op dinsdag 22 november gaf Jaap van Ekris, Senior Consultant IT Risk & Reliability @ Delta Pi, een lezing over hoe hij aan kijkt tegen het ontwikkelen, beheren en onderhouden van betrouwbare software / industriele automatisering.

Het in voorraad nemen van reservedelen is een van de manieren om de functionele hersteltijd van technische componenten te verkorten. Dit maakt het mogelijk de RAMS-prestatie van complexe systemen zoals waterkeringen, sluizen, vliegtuigen, schepen, treinen, E-centrales of infrastructurele werken te verbeteren.

De transitie van supplier naar service provider. Van de beste Nederlandse producenten vraagt de markt steeds meer. Waar voorheen de kwaliteit van een product in combinatie met de prijs de keuze in een grote mate bepaalde, speelt nu ook gemak een grote rol.

04-07-2011 - Delta Pi zal in september een 2 x 2 daagse cursus RAMS en ProBO (risico-gestuurd Beheer en Onderhoud) verzorgen. De eerste twee dagen (1 en 2 september) gaan over RAMS en de laatste twee dagen (8 en 9 september) gaan over ProBO. In beide cursussen komen de RWS leidraden aan de orde.

Woensdag 21 april werd bekend dat de thesis van Maurice Franssen, "Would implementation of Tactical Risk Management within Electrabel lead to higher cost-effectiveness?", op de 2e plaats is geëindigd van de Master Thesis Award competitie die werd georganiseerd door de EFNMS. Maurice Franssen vertegenwoordigde daarmee de Nederlandse inzending voor de NVDO binnen de EFNMS.

Zaterdag 25 januari 2014 was de Jaarbeurs Utrecht het decor van de FIRST® LEGO® League (FLL) Benelux finale. De FLL is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen tussen de 9 en de 15 jaar, die hen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie in teamverband te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.